bg / en
16 юни

6 Съвета Как Да Съчетавате Златни Бижута

Бижутата придават завършителната нотка чар на всеки тоалет. Ето защо е важно да знаем как да ги съчетаваме. Както при дрехите, така и при бижутата има няколко лесни и прости правила, които ако прилагате, никога няма да сбъркате! 

 

1. Позволи на всяко бижу да изпъкне

Сигурно сте чували онова старо правило „Свали един аксесоар от себе си, преди да излезеш.“. Същото важи и за бижутата, особено за златните. Ако носите няколко едновременно, нито едно няма да изпъкне. За да завършите тоалета си, изберете 2 или 3 бижута, които най- много обичате, и махнете всички останали. Ако носите повече от едно бижу, избягвайте разноцветни дрехи с принтове. Този съвет е особено подходящ за по- официални тоалети.

 

2. …или комбинирай всички любими!

В момента е модерно да се комбинират много бижута едновременно. Но тази стъпка е рискована, защото границата между естетически обрано и кичозно е много тънка. Внимавайте как ги съчетавате. Например, заложете на един голям и няколко по- малки пръстена, но нека само един е с камък. Същото важи и за останалите бижута- колиета, гривни, обеци. Нека има един изпъкващ елемент в комбинацията, а останалите да са по- семпли и малки, като комплимент към „звездата в отбора“. Така ежедневната Ви визия ще изглежда по интересна, разчупена, едновременно с това подредена и изпипана.

 

3. Експериментирай с различни цветове злато

Когато повечето хора мислят за златни бижута, първото нещо, което идва на ум, е жълтото злато. Златарите обаче създават други цветове от векове. Ще намерите нови и винтидж златни бижута в бяло злато, розово и дори зелено злато. Някои стилове смесват няколко златни нюанса в едно бижу.
Изборът на различен цвят злато е чудесен начин да избегнете стилът Ви да е предсказуем. Розовото злато е популярен избор, тъй като има топлината на жълтото злато, но придава по- младежки вид. А бялото злато е най- добрият приятел на диамантите и подхожда както на светла, така и на по- тъмна кожа.

 

4. Изпъкни

Всяка жена трябва да има едно отличаващо се бижу в колекцията си. Дали това ще е дебела гривна, голям пръстен или брошка, то се превръща автоматично в изпъкваща част от тоалета. Именно за това трябва да бъде подчертано. Например, комбинирайте онова голямо колие с поло. По този начин акцентът пада само върху колието.

 

5. Смесвай

Може би бабите ни няма да одобрят, но днес не е модно престъпление да смесиш бяло с жълто злато в тоалета си. Златни обеци със сребърни гривни- защо не? Стига да има баланс и да няма смесване на различни стилове бижута, всичко е позволено.

 

6. Носи това, което обичаш

Най- важният съвет, който можем да дадем за избора на бижута, а и не само, е да носите това, което обичате. Модните тенденции идват и си отиват. Ако се притеснявате, че любимите, големи, кръгли обеци или тенис гривната вече не са на мода, просто ги съчетайте с други бижута, за да им придадете по- модерно усещане. Често можете да направите винтидж бижу да изглежда по-съвременно и никой от любимите Ви няма да изпадне в долната част на кутията Ви за бижута.

 

Надяваме се с тази статия да сме Ви дали малко повече информация за съчетаване на златни бижута и съвети. Ако имате още въпроси, не се колебайте да ни пишете в нашата Facebook страница, да попитате нашите консултанти в магазина или златари в работилницата. С радост ще Ви помогнем!