bg / en
08 юни

6 Съвета за избор на годежен пръстен

Изборът на годежен пръстен е един много личен и сантиментален момент. Вълнението дали ще й хареса измества притеснението за това какъв ще е отговорът й на заветния въпрос. За последните 25 години стотици момчета са направили своя избор при нас. За това решихме да споделим опита си и да дадем практични съвети на онези, които съвсем скоро ще чуят своето дългоочаквано „ДА!“

 

1. Вгледайте се в знаците

Почти всяко момиче дава индикации какъв ще е идеалният пръстен за нея. Просто трябва да се вгледаме и вслушаме. Дали ще стане на въпрос за пръстени в някой разговор, дали ще направи комплимент на приятелка, или пък направо ще Ви покаже точно какво иска- запомнете тези малки моменти. Те ще са Ви полезни тогава, когато наистина тръгнете на „лов“ за перфектния годежен пръстен за Вашето момиче. Ако пък никога не е ставало въпрос за пръстени, вгледайте се в стила й. Например, момиче, което има семпъл и изчистен стил в ежедневието, би предпочело нежен и ненатрапчив пръстен.

 

2. Тенденции при годежните пръстени

Класиката при годежите пръстени е халка с камък. Като тук също има голямо разнообразие от модели, които са семпли, също толкова ефектни, защото придават нов прочит на класиката. Колекцията на Aristo Jewellery от годежни и брачни пръстени предлага голямо разнообразие от модели, с които да зарадвате любимата си!

 

3. Бяло или жълто злато?

Можете да прецените дали пръстенът да е в бяло, жълто, а защо не и розово злато, спрямо бижутата, които момичето носи най- много в ежедневието си. Така ще може да комбинира годежния пръстен с всичко останало в колекцията си. Или заложете на комбинация от два цвята злато. А ако не носи злато или бижута като цяло, съветваме да заложите на бяло злато- с него се свиква по- лесно, от колкото с жълто или розово.

 

4. Диамант или…?

Годежният пръстен е създаден, за да издържи във времето. Съветваме клиентите си да инвестират в диамант, защото, за разлика от синтетичните камъни, той не променя цвета и блясъка си с времето, не може да бъде повреден и на практика е вечен. Диамантеният пръстен не е задължително скъп пръстен. Можете да прочетете статията ни, в която разказваме повече за диамантите тук.

 

5. А размера?

След като вече сте се ориентирали в начина, по който си представяте да изглежда пръстена, е време да го намерите. Съветваме Ви да вземете тайно някой неин пръстен с Вас, за да сте сигурни в размера. А ако момичето не носи пръстени, попитайте дали магазинът предлага корекция на размер. Ние от Aristo се ангажираме с безплатната поддръжка на бижутата, закупени от нас.

 

6. Жокер „обади се на приятел“?

Винаги е добре да се допитате до някой неин близък, за да помогне с избора. Но се вслушайте в съветите на консултантите в магазина. Те са професионалисти и са помогнали на много момчета да вземат това нелеко решение. Най- важното е да се доверите на инстинкта си. Ще познаете „нейния“ пръстен отдалече. Ако е избран и подарен с много любов, то той вече е правилният, независимо от модела, камъните и цвета на златото.

 

Надяваме се с тази статия да сме Ви дали малко повече информация за избор на годежен пръстен и съвети. Ако имате още въпроси, не се колебайте да ни пишете в нашата Facebook страница, да попитате нашите консултанти в магазина или златари в работилницата. С радост ще Ви помогнем!