The jewelry with which you are inspiring!

bg / en
08 Jun

6 TIPS FOR CHOOSING AN ENGAGEMENT RING

Изборът на годежен пръстен е един много личен и сантиментален момент. Вълнението дали ще й хареса измества притеснението за това какъв ще е отговорът й на заветния въпрос. За последните 25 години стотици момчета са направили своя избор при нас. За това решихме да споделим опита си и да дадем практични съвети на онези, които съвсем скоро ще чуят своето дългоочаквано „ДА!“

1. Вгледайте се в знаците

Почти всяко момиче дава индикации какъв ще е идеалният пръстен за нея. Просто трябва да се вгледаме и вслушаме. Дали ще стане на въпрос за пръстени в някой разговор, дали ще направи комплимент на приятелка, или пък направо ще Ви покаже точно какво иска- запомнете тези малки моменти. Те ще са Ви полезни тогава, когато наистина тръгнете на „лов“ за перфектния годежен пръстен за Вашето момиче. Ако пък никога не е ставало въпрос за пръстени, вгледайте се в стила й. Например, момиче, което има семпъл и изчистен стил в ежедневието, би предпочело нежен и ненатрапчив пръстен.

2. Тенденции при годежните пръстени

Класиката при годежите пръстени е халка с камък. Като тук също има голямо разнообразие от модели, които са семпли, на също толкова ефектни, защото придават нов прочит на класиката.

3. Бяло или жълто злато?

Можете да прецените дали пръстенът да е в бяло, жълто, а защо не и розово злато, спрямо бижутата, които момичето носи най- много в ежедневието си. Така ще може да комбинира годежния пръстен с всичко останало в колекцията си. Или заложете на комбинация от два цвята злато. А ако не носи злато или бижута като цяло, съветваме да заложите на бяло злато- с него се свиква по- лесно, от колкото с жълто или розово.

4. Диамант или…?

Годежният пръстен е създаден, за да издържи във времето. Съветваме клиентите си да инвестират в диамант, защото, за разлика от синтетичните камъни, той не променя цвета и блясъка си с времето, не може да бъде повреден и на практика е вечен. Диамантеният пръстен не е задължително скъп пръстен. Можете да прочетете статията ни, в която разказваме повече за диамантите тук.

5. А размера?

След като вече сте се ориентирали в начина, по който си представяте да изглежда пръстена, е време да го намерите. Съветваме Ви да вземете тайно някой неин пръстен с Вас, за да сте сигурни в размера. А ако момичето не носи пръстени, попитайте дали магазинът предлага корекция на размер. Ние от Aristo се ангажираме с безплатната поддръжка на бижутата, закупени от нас.

6. Жокер „обади се на приятел“?

Винаги е добре да се допитате до някой неин близък, за да помогне с избора. Но се вслушайте в съветите на консултантите в магазина. Те са професионалисти и са помогнали на много момчета да вземат това нелеко решение. Най- важното е да се доверите на инстинкта си. Ще познаете „нейния“ пръстен отдалече. Ако е избран и подарен с много любов, то той вече е правилният, независимо от модела, камъните и цвета на златото.